Informatika na konferenci Informacijska varnost 2021

19. 10. 2021

Informatika tudi letos sodeluje na konferenci Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo, ki jo organizira Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, in se bo odvijala 5. novembra na spletu.

Informatiko bo na konferenci zastopal naš strokovnjak za informacijsko in kibernetsko varnost, Damir Orlić. Njegovo predavanje o grožnji uporabe hipnoze za napade na informacijske sisteme bo prav gotovo nekoliko drugačno in nadvse zanimivo, vabljeni k poslušanju.

Hipnoza je ena od manj konvencionalnih tehnik socialnega inženiringa, ki ima za cilj prepričati posameznike, da razkrijejo zaupne podatke oziroma izvedejo določeno dejanje, ki ima lahko za posledico grožnjo za varnost informacijskega sistema. Gre za eno od manj uporabljenih in s tem tudi manj prepoznanih tehnik za zlorabe v informacijskem svetu kar pomeni, da ni učinkovite obrambe pred njo. Z razvojem tehnike se pojavlja tudi vse več izdelkov, ki lahko pripomorejo k večji dovzetnosti uporabnika za zlonamerne sugestije, tako da bo gotovo tudi hipnoza pomembna tema informacijske varnosti v prihodnosti.

Na konferenco se prijavite tukaj.

Organizatorji o konferenci:

Konferenca »Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo« 2021 vzpostavlja platformo za dialog med uporabniki, raziskovalci, državnimi organi in gospodarstvom o problematiki in rešitvah informacijske varnosti. Združevanje raziskovalne in gospodarske sfere je eden glavnih ciljev konference. Skozi zgodovino te konference se je pokazalo, da je tovrsten način edinstvena priložnost, kjer lahko raziskovalne rezultate kritično ovrednotimo skozi pogled realnega sektorja, kjer ni prostora za kritične napake. Kot vedno pa je glavna tema in nit dogodka kibernetska varnost in z njo povezane teme.