Dogodek VOC v energetiki

19. 5. 2023

Dogodek Varnostni operativni center v energetiki, Rešitve za danes in jutri

18. maja smo se z našimi naročniki, partnerji in drugimi deležniki elektroenergetskega sektorja Slovenije zbrali na dogodku na temo kibernetske in informacijske varnosti v energetiki.

Zbrane je na začetku dogodka pozdravil mag. Jože Knavs, direktor Informatike d.o.o., in predstavil vizijo družbe Informatika na področju zagotavljanja storitev kibernetske varnosti. V nadaljevanju je direktor področja informacijsko-kibernetske varnosti družbe Informatika d.o.o. predstavil delovanje Varnostnega operativnega centra Informatike ter prihodnost delovanja VOC. Skupaj s predstavniki slovenskih elektrodistribucijskih podjetij smo se dotaknili obstoječih groženj in izzivov ter potreb vseh vpletenih za zagotavljanje kar najvišjega nivoja kibernetske varnosti v elektroenergetskem sektorju v Sloveniji.

Na drugem delu dogodka je vse zbrane nagovoril dr. Uroš Svete, direktor urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost, ter poudaril pomen varnosti kritične infrastrukture. V nadaljevanju so Informatikini partnerji za zagotavljanje kibernetske varnosti predstavljali svoje rešitve in storitve, s katerimi si lahko elektroenergetska podjetja dvignejo nivo informacijske in kibernetske varnosti, ne le na področju IKT temveč tudi na področju operativnih omrežij.

Verjamemo, da je bil dogodek zanimiv za vse udeležence in je doprinesel k boljši komunikaciji med energetskimi podjetji v Sloveniji ter da bo postal tradicionalno mesto za srečevanje vseh, ki skrbijo za informacijsko in energetsko varnost v tem sektorju.