Informatika na konferenci Informacijska varnost 2023

8. 11. 2023

Tudi letos smo sodelovali na konferenci Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo, ki se je v organizaciji Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru odvijala 8. novembra v Portorožu.

Predstavnika Informatike, dr. Andrej Bregar in Gorazd Rolih, sta govorila o naprednih zmogljivostih, rešitvah, orodjih in metodologijah, ki jih uvajamo v naš VOC. Nekaj od teh rešitev je plod dela projekta Horizon 2020 CyberSEAS, ki naslavlja energetiko in kjer je Informatika aktivno udeležena.

Predavanje Informatike na konferenci Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo 2023

Organizatorji o konferenci:

Konferenca »Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo« 2023 vzpostavlja platformo za dialog med uporabniki, raziskovalci, državnimi organi in gospodarstvom o problematiki in rešitvah informacijske varnosti. Združevanje raziskovalne in gospodarske sfere je eden glavnih ciljev konference. Skozi zgodovino te konference se je pokazalo, da je tovrsten način edinstvena priložnost, kjer lahko raziskovalne rezultate kritično ovrednotimo skozi pogled realnega sektorja, kjer ni prostora za kritične napake. Kot vedno pa je glavna tema in nit dogodka kibernetska varnost in z njo povezane teme.